Satu Khilafah Syariah Didahulukan, Mardhatillah diutamakan we gain, share and spread the da`wah

PERSATUAN PELAJAR ISLAM SMK TEBOBON KOTA KINABALU

anda pengunjung ke

Web Page Counter


Followers

Saturday, August 28, 2010

Program Solat Hajat PMR


Dengan nama Allah yang Maha Pengasih dan Maha PenyayangAlhamdulillahi robbil alamin . . Sebentar tadi kita telah mendengarkan bacaan Al-Quran daripada Ustaz Abdullah Din , pengasas Persatuan Pelajar Islam (PERPIS) SMK Tebobon . . Penantian selama bertahun-tahun oleh para guru ,ustaz , ustazah dan juga anak-anak murid beliau akhirnya terjawab setelah beliau kembali ke Sabah walaupun seketika sahaja. . Dan Alhamdulillah beliau sempat memberikan kita sebuah tazkirah yang bertajuk , "Nuzul Al-Quran' bersempena dengan malam ke 17 Ramadhan , iaitu malam turunnya Al-Quran . . Sungguh , beliau meninggalkan beribu kesan di SMK Tebobon , hinggakan anak-anak murid beliau yang kini berada di Form 5 dan Form 6 , walaupun tidak dijemput tetapi tetap datang untuk bertemu dengan beliau . . Ustaz Abdullah datang ? Yeah ! Ustazah boleh kami ikut program malam nie ? Bolehlah . . Begitulah tinta-tinta anak murid beliau . .Kita ikuti pula conclusion yang dibuat oleh ustaz Abdullah pada tazkirah tersebut . .

Semoga kita dapat mengambil intipati-intipati daripada tazkirah tersebut untuk diamalkan di dalam kehidupan harian. . Kerana ilmu yang tidak diamal ibarat pokok yang tidak mengeluarkan buahnya . . Terima kasih ya Ustaz . .Jauh menyimpang , kembali ke pangkal jalan . . Program yang berlangsung pada 27 Ogos 2010 ini bertujuan untuk meminta harapan , dan keampunan supaya pelajar-pelajar PMR SMK Tebobon dapat kecemerlangan di dalam PMR mereka pada tahun ini khususnya juga kepada pelajar-pelajar SPM dan STPM yang juga sempat mengambil kesempatan dalam keluasan untuk memohon keampunan , hinayah dan hidayah dari Sang Pencipta Alam terutamanya pada bulan Ramadhan yang Barakah ini . .Semoga Allah memakbulkan doa-doa kita . . Amin ya robbil Alamin . . Program ini berakhir dengan moreh selepas selesai melanjutkan pengajian tarawih dan witir dihadapan Allah swt. .

Biarkan gambar bernukilan . .
Sebelum ana mengundur diri , ana mewakili penggiat belakang tabir merakamkan sebanyak-banyak terima kasih dan mohon diampunkan silap dan salah . . Hayati nukilan ini , Bulan Syawal bukannya satu-satunya tempat untuk kita memohon kemaafan daripada orang lain tetapi jadikan sikap memohon kesilapan itu pada setiap kali kita berbuat kesalahan kerana belum tentu kita akan dapat hidup pada 1 Syawal yang seterusnya . . Apa-apapun , yang penting kita 1 akidah , 1 agama dan 1 pegangan . . Takbir ! ! Allahuakbar !

No comments:

Post a Comment

 
 • Menghimpun hati-hati para da’ie dalam cinta-Nya
  berjumpa karena taat kepada-Nya
  Melebur satu dalam dakwah ke jalan Allah
  saling berjanji untuk menolong syariat-Nya

  Santapan Rohani Jiwa Hamba

  الحر من راع وداد لحظة وانتمى لمن افاده لفظة  Orang yang merdeka ialah sesiapa yang memelihara kasih sayang walaupun kasih sayang itu hanya sedetik dan dia menghormati orang yang memberi nasihat yang berguna kepadanya walaupun hanya satu patah perkataan”  _Imam syafie_  Ketahuilah...

  Perjuangan menuntut pengorbanan..
  pemimpin bukan tercipta tapi DICIPTA

  Pengorbanan memerlukan ketabahan,
  Ketabahan memerlukan keyakinan,
  & keyakinan itulah yang membuahkan KEJAYAAN...

  "Kamu harus banyak bersujud. Tidaklah kamu bersujud kepada Allah s.w.t. sekali, kecuali dengannya Allah akan meninggikan darjatmu dan menghapuskan satu kesalahanmu" (Hadis Riwayat Muslim)

 • Basyirah03 dan ISGROD01

  Basyirah03 dan ISGROD01

  Mujahid PERPIS

  Mujahid PERPIS

  Basyirah 02_PERPIS Dan Pengasas PERPIS

  Basyirah 02_PERPIS Dan Pengasas PERPIS

  Mujahid Dan Mujahidah PERPIS 2008

  Mujahid Dan Mujahidah PERPIS 2008

  saat terakhir bersamanya

  saat terakhir bersamanya
 • Open Your Eyes..

 • FOTO ALBUM